Acest al treilea lungmetraj din noua serie de filme cu Hercule Poirot este bazat pe romanul „Hallowe’en Party”, de Agatha Christie.

La o scurta recapitulare, va aducem aminte de celelalte 2 filme din serie, care s-au intitulat Crima din Orient Express si Moarte pe Nil.

Revenind la cea de-a 3-a parte, filmul este amplasat într-o Veneție ciudată de după al Doilea Război Mondial.

Bântuind prin Veneția” este un thriller plin de mister care prezintă revenirea celebrului detectiv Hercule Poirot. Pensionat și trăind într-un exil auto-impus în cel mai fermecător oraș din lume, Poirot participă fără prea mare tragere de inimă la o ședință de spiritism într-un palat bântuit și în degradare. Însă, când unul dintre invitați este ucis, detectivul este aruncat într-o lume sinistră de umbre și secrete şi, ca de obicei, se vede nevoit să preia şi să rezolve cazul.

De mentionat, pentru aceasta pelicula, este ca povestea pe care publicul o vede pe marele ecran este oarecum diferită de cartea originală a lui Christie, intrucat scenaristul (Michael Green), a ales să facă o schimbare mare în narațiune și să mute misterul din Anglia în Veneția.