La data de 3 ianuarie, în jurul orei 18:20, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 15, în localitatea Săvinești.

În eveniment rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și o autospecială din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în care se aflau doi polițiști. Autospeciala ar fi efectuat semnal luminos și acustic de oprire a unui autoturism care se deplasa din sens opus, al cărui conducător auto nu s-a conformat semnalului.

În momentul efectuării manevrei de întoarcere pentru a se proceda la urmărirea acestuia, autospeciala de poliție a fost acroșată de un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din Podoleni. În urma verificărilor a fost identificat, conducătorul autoturismului urmărit ca fiind un tânăr de 21 de ani, din Borlești.

Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Amfetamină. Cei doi polițiști răniți în eveniment au fost preluați de echipajele medicale și transportați la o unitate spitalicească. Conducătorii auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.