„Donează sânge, fii erou!”, un proiect din cadrul departamentului de Sănătate Publică – SCOPH al Societății Studenților Mediciniști Iași – SSMI, ce își propune educarea și informarea publicului cu privire la donarea benevolă de sânge și la beneficiile aduse de aceasta.
Anul acesta vom desfășura o campanie de donare de sânge în Piatra Neamț, sub numele „Donator cu donator, dăm o mână de ajutor!”, care va avea loc pe perioada 3 – 7 aprilie 2023, la Centrul de Transfuzie Sanguină Piatra Neamț, din Bulevardul Traian nr. 5. Detalii găsiți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Doneaz%C4%83-s%C3%A2nge-fii-erou-Piatra-Neam%C8%9B-106271662027473 și pe event https://fb.me/e/10MMRbQ2d.
Ediția “Donator cu donator, dăm o mână de ajutor!” este cea de-a treia ediție a proiectului din Piatra Neamț. În această perioadă, alte 35 de centre din țară vor susține o campanie identică pentru a realiza un impact național asupra importanței donării de sânge.
Printre beneficiile donării de sânge se numără cele medicale, dar și cele materiale (posibilitatea de a lua liber de la locul de muncă în ziua donării și diferite gratuități, pe baza adeverinței, tichet în valoare de 67 de lei). La fiecare donare de sânge, se pot salva până la 3 vieți.