Dupa aproximativ 13 ani, de la lansarea filmului AVATAR (2009), acum putem viziona in format 3D, partea a doua a francizei AVATAR, intitulata CALEA APEI.

Pelicula este plina de efecte 3D, aduce in prim plan foarte multe peisaje, dar de aceasta data, actiunea se petrece sub apa. Filmul ne aduce si foarte multa emotie, datorita felului in care Jake isi protejeaza familia si datorita relatiilor dintre personaje. il vedem de aceasta data pe Jake avand o familie numeroasa, la care tine enorm de mult, incat, in momentul in care simte ca ii este amenintata existenta acesteia, cauta sprijin la alte civilizatii pentru gazduire.

De precizat ca, deja in acest moment al lansarii AVATAR 2 partea a 3 a fost terminata de filmat si deja se lucreaza la episodul 4 al acestei francize. Drept urmare, James Cameron ne promite ca vom vedea pe marele ecran inca 2 parti, AVATAR 3 (2024) si AVATAR 4 (2026).  În ceea ce privește incasarile din toate timpurile, la nivel mondial, filmul a intrat in top 15,  cu peste 1,38 miliarde de dolari, depășind Pantera Neagră și Star Wars Episode VIII: Ultimul Jedi, și a trecut in fata lui Harry Potter.

Radio 1 FM şi Cinema „Mon Amour” susţin cultura cinematografică!