COMES Săvinești livrează Reactorul R49 către instalația de izomerizare a rafinăriei OMV Petrom Petrobrazi. Noul Reactor are aplicație în procesul industrial de cracare, în care combustibilii tip pentan, încălziți în prezența unui catalizator, se transformă în compuși organici tip izohexan. Cu alte cuvinte, se obține hidrocarburi cu cifra octanică ridicată, de la 25, în prezent, la 102. Reactorul măsoară peste 11 m lungime, și 5 m înălțime, având masa totala de 45 tone.
Construit din oțel inox SA240 Tp32, cu element demister la interior, acest reactor a fost fabricat în parametri de sudură stringenți cu examinare 100% a sudurilor din zonele supuse presiunii. Proiectul a durat 7 luni și a inclus operațiunile de proiectare mecanică, achiziții de materie primă, fabricația propriu-zisă, probe și controale de calitate, protecție anticorozivă și pregătire pentru transport.
Echipamentul este în tranzit către Rafinăria Petrobrazi, în condiții speciale de circulație, fiind transportat rutier pe un trailer cu lungimea totala de 30 m.