Pentru inceput, va invit sa facem o scurta introducere. „The Hunger Games” este una dintre cele mai profitabile francize cinematografice din toate timpurile, iar cele patru filme ale sale care au fost lansate până în prezent au obţinut împreună încasări de peste 3 miliarde de dolari pe plan mondial.

La fel ca primele patru filme, noul prequel produs de studioul Lionsgate are la bază un roman scris de Suzanne Collins, publicat în 2020.

Franciza prezintă o societate distopică în care tinerii din națiunea fictivă Panem erau răpiți de lângă familiile lor pentru a participa la un joc pe viață și pe moarte, difuzat la televiziune, sub forma unui reality-show, numit Jocurile foamei.

In noul film, intitulat Balada Șerpilor și a Păsărilor Cântătoare, evenimentele au loc cu 64 de ani mai devreme și îl au în prim plan pe Snow, cel care avea să devină președintele Panemului.

Tânărul Coriolanus Snow va face totul pentru a avea succes, inclusiv să accepte să devină mentorul unuia dintre concurenţii care participă la „Jocurile foamei”, si anume, cântăreaţa Lucy Gray Baird, interpretată de Rachel Zegler. Mai multe veti afla, daca veti urmari filmul pe marele ecran de la Cinema Mon Amour. Filmul are o durata de 165 de minute si este Nerecomandat sub 15 ani.