Marți, 16 mai 2023, ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra Neamț, vă invităm la un extraordinar concert susținut de către cei ”3 Tenori Ieșeni” – Andrei Apreotesei, Florin Guzgă și Andrei Fermeșanu! Cele 3 voci de renume internațional vor fi acompaniate de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău, condusă cu măiestrie de bagheta dirijorului Daniel Jinga! Abordând un repertoriu internațional în peste 7 limbi, cele 3 voci incomparabile ale scenei lirice românești creează un spectacol complex, în care arii din opere celebre și canzonette se îmbină cu fuziunea stilurilor și genurilor muzicale clasice și moderne.

Andrei Fermeșanu – director general al Operei Naționale Române din Iași. O voce unică, Andrei Fermeșanu, solist al Operei Naționale Române din Iași începând cu anul 2012, repertoriul său include roluri principale din opere precum: ”Il Barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini, ”L’elisir d’amore” de Gaetano Donizetti, Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, goletto de Giuseppe Verdi, Carmina Buranade Carl Orff. Tipologia vocală a „tenorului de grazia” i-a adus recunoașterea atât în fața publicului din cadrul instituțiilor muzicale reprezentative ale țării, cât și în critica de specialitate.

Florin Guzgă – director artistic al Operei Naționale Române din Iași.A început colaborarea cu Opera ieșeană în 2006, ca membru al Corului, iar în 2013 a debutat ca solist. Florin Guzgă este unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, a primit numeroase premii naționale și internaționale și a colaborat cu teatre lirice din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați, Chișinău, Toulouse, Zagreb.

Andrei Apreotesei – director general al Ateneului Național Iași. Solist al Operei Naționale Române din Iași din 2014, Andrei Apreotesei a debutat în numeroase roluri de-a lungul anilor. Cu o prezență scenică caldă și o voce generoasă, Andrei Apreotesei a cucerit inimile publicului în toate rolurile pe care le-a interpretat pe numeroase scene din România.